Harga Perodua Axia 2019 – Jumlah Ansuran Bulanan

Harga Perodua Axia 2019 SST | Artikel sebelum ini kami ada berkongsi tentang Cara Beli Kereta Baru. Semua step mudah dan lengkap sampai dapat kereta depan pintu rumah anda. 🙂

Pada kali ini pula, kami kongsikan dengan anda Harga Kereta Axia 2019 dan juga Ansuran Bulanan Axia.

Kami dah tolong kirakan untuk anda, tunggu tengok je berapa yang kena bayar bulan-bulan nanti.

Kereta Perodua Axia yang jimat minyak, 22KM/liter.

Dengan perkongsian ini, semoga dapat memudahkan anda untuk melihat harga terkini dan juga jumlah anggaran ansuran bulanan Perodua Axia yang anda patut bayar setiap bulan.

Harga Perodua Axia 2019

Harga kereta Perodua Axia paling murah adalah berharga RM 22,990 dengan anggaran ansuran bulanan serendah RM 246.

GAJI MINIMUM UNTUK BELI KERETA AXIA ADALAH RM 1800 dengan Downpayment 10%. Boleh buat tanpa downpayment, tapi wajib ada penjamin.

Kalau gaji RM 2000 Baru boleh buat FullLoan Tanpa Penjamin 🙂

Berikut ada harga kereta Axia terkini untuk semenanjung Malaysia sahaja. Pengiraan ansuran bulanan adalah berdasarkan pembiyaan/pinjaman bank 9 tahun dan juga Interest Rate 3.2%.

Jika guna mobile, sila swipe kiri kanan ye untuk tengok harga 🙂

PERODUA AXIAHarga (RM)Anggaran Ansuran Bulanan (RM)
‘0’ Down payment10% Down payment
Axia 1.0 Standard E – Manual22,990.00274.18246.76
Axia 1.0 Standard G – Manual32,590.00388.67349.80
Axia 1.0 Standard G – Auto34,390.00410.13369.12
Axia 1.0 SE – Manual35,590.00424.44382.00
Axia 1.0 SE – Auto37,490.00447.10402.39
Axia 1.0 Advance – Auto40,390.00481.69433.52

Harga Perodua AXIA 2018 SST

Namun begitu, harga tersebut adalah untuk rujukan sahaja, mungkin berbeza mengikut interest rate terkini.

Kalau anda sedang mencari kereta axia baru, anda boleh berhubung dengan rakan kongsi Pakej.MY seperti berikut:

Website: www.keretaperodua.my

Showroom 
Perodua Bedford Business Park, Jalan Klang Lama, 
Kuala Lumpur. GOOGLE MAPS

Berpengalaman lebih 8 tahun dalam urusan jual beli kereta Perodua. Khas untuk penduduk Kuala Lumpur & Selangor. Negeri lain boleh juga. Mereka akan uruskan proses penghantaran kereta nanti

WHATSAPP   TEMPAH

Setelah anda menghubungi, mereka akan melayan anda secepat mungkin. Jangan lupa minta Free Gift.

Ringkasan Step Beli Kereta AXIA

Secara ringkasnya, berikut adalah proses pembelian kereta baru. Untuk pengetahuan anda sahaja, terutamanya, yang pertama kali beli kereta.

  1. Hubungi KeretaPerodua.MY
  2. Jumpa di Showroom / di mana-mana (Jika Perlu)
  3. Hantar Dokumen Kepada Ejen
  4. Ejen – Urusan Pembiayaan / Pinjaman Bank
  5. Tandatangan Perjanjian Pembiayaan / Pinjaman Bank
  6. Proses Pengeluaran Kereta
  7. Selesai, Ambil Kereta
Hadiah Percuma Dengan Pembelian Kereta Axia Ini

Berikut adalah hadiah percuma setelah membuat tempahan dengan KeretaPerodua.MY

  1. Smart Tag beserta Touch’ N GO
  2. Minyak Penuh Tangki
  3. Diskaun voucher untuk tinted
  4. Payung
  5. Steering Lock
  6. Dan banyak lagi. Lihat di website www.keretaperodua.my

Apa pun anda boleh hubungi KeretaPerodua.MY terlebih dahulu untuk maklumat tentang perodua axia. Tinggalkan komen anda dibawah atau whatsapp mereka:

WHATSAPP   TEMPAH

Selain kereta axia, mereka juga ada jual Perodua Bezza, Myvi, & Alza. Boleh whatsapp atau pun pergi terus ke showroom mereka di Jalan Klang Lama.


Rujukan Harga: Perodua MY

4.6
91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

102 Komen di “Harga Perodua Axia 2019 – Jumlah Ansuran Bulanan”

    1. Nak tanya, kalau masih pelajar dalam masa yang sama kerja part time gaji anggaran sebulan 900 ke atas. Boleh ka? Macam mana prosesnya?

  1. roughly gaji bersih saya RM2.5k and above (termasuk komisen dan OT). tapi basic saya RM1500 sahaja. Adakah saya layak buat full loan?

  2. klaw gaji basic rm1300++ x blh bt full loan kn..kena ada penjamin samada ibu bapa @ pasangan..klaw ibu bapa x bekerja n belum brkahwin mcm mna?

  3. klau gaji bersih 1779, gaji pokok 1552 boleh ke buat loan utk Axia SE Auto? boleh advise untuk pembayaran bulanan sekiranya loan untuk 9 tahun dan jumlah deposit yang diperlukan?

    1. hai admin ,, saya kerja kilang je basic + ot dpt la gaji bersih 1600 boleh ke dptkn axia standard G auto atau ADV atau Se dgn muka rm5000 .. anggaran bayar bulan2 berapa yaa ..

    1. Axia G (Auto) Harga Semasa RM 34,390.00 – Downpayment RM17,000
      Axia SE (Auto) Harga Semasa RM 37,490.00 – Downpayment RM20,000

  4. Sy nk tnya Kalau gaji brsih sya rm 1100 dan tolak EPF tggal dalam rm972 cmtu . . layak ke full loan dgn syarat ad pjamin? Kalu layak bank mana yg disyorkan untuk interest terendah ye?

  5. Salam, saya nak beli kreadit kereta axia tapi saya ni indonesia dan suami malaysia… terus saya nih boleh x beli kat keday tuan dan puan…? Saya keje kat counter bas LA holidays kat pangerang sungai rengit gajih saya rm 2000 satu bulan

  6. Hi, Jika mau beli Axia Standard G Auto,
    Saya mau bayar 20% downpayment,

    Berapa sebulan kena bayar ya?

    Mau yg 5 tahun saja.

  7. Cth lah mcm saya tidak ada slip gaji tpi saya ada penyata dri SOCSO boleh ke beli axia ? Dan klau saya trendin kereta kelisa boleh ker beli axia ?dan byr setiap bln brp yer ?

  8. kalau gaji bersih saya rm 1280…dan saya nak bayar 10% downpayment ..untuk bulanan 9tahun..model standard G auto..perlukah saya sertakan penjamin ?

  9. Salam. Nak tnya, klau gaji kasaq dlm 1450 pastu gaji bersih dlm 2k lebih, bole mohon full loan untuk axia advance tak?

  10. Kalau gaji saya 1800 bersih tapi basic 1200 je, boleh ke ambil axia ni dgn 10% downpayment tapi takde penjamin?

  11. Hi, nak tanya if ibu or bapak takdak slip gaji sebab bekerja sendiri and i still student also part time worker boleh tak buat loan untuk G-auto?

  12. Salam… Nak tanya klu basic rm1100 blh dapat full loan tak?..
    Penjamin selain ibu bapa atau pasangan, adik beradik tak boleh ke? Sebab ibu bapa dan pasangan tak bekerja

  13. kalau basic gaji saye 1100 belum termasuk OT,kalau saya mahu buat loan axia 1.0 standard E manual deposit perlu bayar berapa ye dan bulanan sekali?

  14. Hi. Nak tanya kalau nak beli melalui skim graduan tapi gaji 1200 perlu penjamin ke? Penjamin kalau bukan ibubapa or pasangan boleh ke? I mean boleh kakak , mak saudara or kakak saudara?

  15. Gaji bersih saya rm1400 tiada tolak epf socso. Layak ke untuk buat full loan dan perlu penjamin ke? If perlu penjamin Suami saya bankruptcy, so abg sebagai penjamin boleh ke?

  16. Gaji Basic Rm 1365. Masuk ot dan sebagainya gaji bersih Rm 2000++
    Kalau tak ada penjamin boleh tak & nak buat full loan? Sebab ibu bapa tak berkerja & saya belum berkahwin.

  17. Hello
    Sekiranya saya mau Axia SE.. Dengan gaji bersih rm1000,ada penjamin pasangan dan downpayment dalam 5k.. Berapa bulan harus dibayar?

  18. Hi, kalau gaji basic 1700, lepas tolak epf tggl 1550… Axia se lepas tak dgn gaji i…and kalau gaji ayah pon kurang..mcm mn ye?