Harga Perodua MYVI 2020 – Jumlah Ansuran Bulanan

Harga Perodua MYVI 2020 | Artikel sebelum ini kami ada berkongsi tentang Cara Beli Kereta Baru. Dalam artikel tersebut, kami senaraikan semua step mudah dan lengkap sampai dapat kereta depan pintu rumah anda. 🙂

Pada kali ini pula, kami kongsikan dengan anda Harga Kereta MYVI 2020 dan juga Ansuran Bulanan MYVI.

Kami dah tolong kirakan untuk anda, tunggu tengok je berapa yang kena bayar bulan-bulan nanti.

Harga Perodua MYVI 2018
Kereta Perodua MYVI yang jimat minyak, 20KM/liter.

Dengan perkongsian ini, semoga dapat memudahkan anda untuk melihat harga terkini dan juga jumlah anggaran ansuran bulanan Perodua MYVI yang anda patut bayar setiap bulan.

Harga Perodua MYVI 2020

Harga kereta Perodua MYVI paling murah adalah berharga RM 42,790 dengan anggaran ansuran bulanan serendah RM 459.

Berikut ada harga kereta MYVI terkini untuk Semenanjung Malaysia sahaja. Pengiraan ansuran bulanan adalah berdasarkan pembiyaan/pinjaman bank 9 tahun dan juga Interest Rate 3.2%.

Jika guna mobile, sila swipe kiri kanan ye untuk tengok harga 🙂

PERODUA MYVIHarga (RM)Anggaran Ansuran Bulanan (RM)
‘0’ Down payment10% Down payment
Myvi 1.3 STD G (M)42,790510.31459.28
Myvi 1.3 STD G (A)44,590531.78478.60
Myvi 1.3 STD X (A)46,590555.63500.07
Myvi 1.5 H – (A)50,290599.75539.78
Myvi 1.5 Advanced (A)54,090645.07580.57

Harga Perodua MYVI 2018

Namun begitu, harga tersebut adalah untuk rujukan sahaja, mungkin berbeza mengikut interest rate terkini.

Kalau anda sedang mencari kereta myvi baru, anda boleh berhubung dengan rakan kongsi Pakej.MY seperti berikut:

Website: www.keretaperodua.my

Showroom Utama:
Perodua Motor Confidence Petaling Jaya, Selangor.
GOOGLE MAPS

Berpengalaman lebih 8 tahun dalam urusan jual beli kereta Perodua. Khas untuk penduduk Kuala Lumpur & Selangor. Negeri lain boleh juga. Mereka akan uruskan proses penghantaran kereta nanti

WHATSAPP   TEMPAH

Setelah anda menghubungi, mereka akan melayan anda secepat mungkin. Jangan lupa minta Free Gift.

Ringkasan Step Beli Kereta MYVI

Secara ringkasnya, berikut adalah proses pembelian kereta baru. Untuk pengetahuan anda sahaja, terutamanya, yang pertama kali beli kereta.

  1. Hubungi KeretaPerodua.MY
  2. Jumpa di Showroom / di mana-mana (Jika Perlu)
  3. Hantar Dokumen Kepada Ejen
  4. Ejen – Urusan Pembiayaan / Pinjaman Bank
  5. Tandatangan Perjanjian Pembiayaan / Pinjaman Bank
  6. Proses Pengeluaran Kereta
  7. Selesai, Ambil Kereta

Hadiah Percuma Dengan Pembelian Kereta MYVI Ini

Berikut adalah hadiah percuma setelah membuat tempahan dengan KeretaPerodua.MY

  1. Smart Tag beserta Touch’ N GO
  2. Minyak Penuh Tangki
  3. Diskaun voucher untuk tinted
  4. Payung
  5. Steering Lock
  6. Dan banyak lagi. Lihat di website www.keretaperodua.my

Apa pun anda boleh hubungi KeretaPerodua.MY terlebih dahulu untuk maklumat tentang perodua axia. Tinggalkan komen anda dibawah atau whatsapp mereka:

WHATSAPP   TEMPAH

Selain kereta axia, mereka juga ada jual Perodua Axia, Bezza,& Alza. Boleh whatsapp atau pun pergi terus ke showroom mereka di Jalan Klang Lama.


Rujukan Harga: Perodua MY

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 Komen di “Harga Perodua MYVI 2020 – Jumlah Ansuran Bulanan”

  1. Sy sdh beli kereta proton tp anak sy pakai dan byr ansuran bulanan..Blh lg ke klu sy beli satu lg kereta (Myvi)?

  2. sy bru kje goverment 2 bln .. sy cadang nk beli kete myvi 1.5advanced.. nk tnye ye, mcm mn kita nak lepas syarat untk full loan ? apakah tgk pda kadar gaji kita ? atau tgk pda status pkerjaan kita cnthnya antra kje kerajaan dan swasta .. terima kasih … smoga dpt mmbantu sy yg ingin ade kereta myvi 1.5advanced pda tahun 2020 akn dtg.. !

  3. Hi saya nak buat pertanyaan saya baru berkerja selama 2 bulan dan umur saya baru 17 tapi saya ingin keluarkan kereta myvi baru angaran untuk deposit tu berapa ye ?