Pakej Pulau Perhentian 2019 – Bajet & Murah

Pakej Pulau Perhentian 2019 – Pulau Perhentian adalah salah satu pulau yang tercantik di Semenanjung Malaysia.

Pulau ini tidak asing lagi bagi masyarakat di Malaysia. Terkenal dengan pantai berpasir yang putih bersih, air laut yang jernih dan laut disekitarnya yang kaya dengan coral menarik.

Tempahan dibuka sekarang untuk pakej Mac – Okt 2019

Isi Kandungan Pakej Pulau Perhentian Murah

  1. Aktiviti Pulau Perhentian
  2. Waktu Sesuai ke Pulau Perhentian
  3. Cara ke Pulau Perhentian dari KL (Tempat parking kereta)
  4. Senarai Pakej Perhentian 2019
    1. Pakej DayTrip
    2. Pakej 2 Hari 1 Malam
    3. Pakej 3 Hari 2 Malam (Terbaik!)
    4. Pakej 4 Hari 3 Malam
  5. Cara tempah Pakej Perhentian ini

pulau perhentian

Aktiviti di Pulau Perhentian

Aktiviti utama di Pulau Perhentian adalah snorkeling. Apa yang anda dapat lihat semasa snorkeling di Pulau Perhentian adalah seperti penyu, ikan yu, ikan nemo, dan pelbagai ikan lain & juga batu karang.

Selain snorkeling, anda juga boleh bersantai di persisiran pantai, mandi manda dan boleh hiking ke kincir angin untuk melihat pemandangan yang cantik dan menghirup udara nyaman.

Waktu Sesuai untuk ke Pulau Perhentian

Pulau Perhentian mengalami musim angin monsoon antara November hingga Febuari setiap tahun dan resort ditutup untuk para pelancong.

Resort dan feri dihentikan ketika musim ini kerana pada ketika ini ombak tinggi dan angin kencang membadai dengan kuat.

Waktu yang sesuai untuk mengunjungi pulau perhentian ini adalah antara bulan Mac hingga Oktober kerana cuacanya yang hangat hujan sekali sekala.

Cara ke Pulau Perhentian dari Kuala Lumpur

    1. Dengan menaiki pesawat anda disarankan turun di Airport Kota Bharu memandangkan masa perjalanan ke Jeti Besut hanyalah mengambil masa 45 minit hingga satu jam sahaja. Jika dari Airport Kuala Terengganu, mengambil masa 2 Jam lebih.
  1. Bawa kereta sendiri? Anda boleh melalui Lebuhraya Pantai Timur (LPT) dan terus parking di Jeti Kuala Besut.

Harga Tiket Bot ke Pulau Perhentian

Jeti Kuala Besut – Pulau Perhentian

Dewasa: RM 70 pergi balik
Kanak-kanak: RM 35 pergi balik

Waktu perjalanan bot
Dari Jeti Kuala Besut:Β  8AM -4:30PM
Dari Pulau Perhentian: 8AM -4:30PM

Maklumat lanjut berkenaan harga parking, harga tambang teksi ke Jeti Kuala Besut, anda boleh baca di artikel ini: Harga Tiket Bot ke Perhentian

Senarai Pakej Pulau Perhentian 2019

Untuk pengetahuan anda, pakej pulau perhentian 2019 ini adalah dari travel agent Perhentian MJ Budget Package. Syarikat ini sudah 6 tahun menawarkan pakej pulau perhentian bajet.

Sambutan amat memberansangkan dan review di facebook semua bagus-bagus. Boleh lihat Review di facebook MJ.

Perhentian MJ Budget Package
Mobile: 0139810696

Untuk whatapps, anda boleh klik link di bawah tanpa menyimpan nombor sebagai contact. Lebih mudah dan cepat. ?

WHATSAPP 1  WHATSAPP 2

Lokasi penginapan Pakej Perhentian MJ adalah di Pulau Perhentian Kecil. Bagi admin, pergi ramai-ramai, boleh stay dekat sini. Bajet!

Lokasi & Gambar Penginapan

Pulau Perhentian: Harga Pakej Super Bajet!

Berikut adalah pakej bajet pulau perhentian yang ditawarkan. Penerangan pakej boleh lihat di bawah dengan menekan piliahan pakej ini.

  1. Pakej DayTrip
  2. Pakej 2D1N
  3. Pakej 3D2N
  4. Pakej 4D3N

Nota: Jika anda nak pergi ke kincir angin, boleh ambil Pakej MJ 4
Cara tempah ada kat bawah.

Sebelum tengok maklumat pakej, sila baca maklumat ini dulu:

  • Umur 1-4 tahun free
  • Harga untuk kanak-kanak berumur 5-12 tahun adalah seperti berikut:
    • Daytrip – RM60
    • 2D1N – RM170
    • 3D2N – RM210
    • 4D3N – RM250
  • Hanya muhrim sahaja dibenarkan kongsi bilik..Jika belum berkahwin, No No No!

PAYMENT CIMB or MAYBANK:-
πŸ’° Deposit RM100 seorang utk reserved bilik. (Cancel, deposit burn)
πŸ’° Bayaran perlu dibuat sehari sebelum check-in.
πŸ’° Resit bayaran boleh minta semasa chek-in bilik sahaja.

Pakej Perhentian DayTrip & 2 Hari 1 Malam
Pakej MJ1 – Pakej DayTrip RM100
– RM100/Seorang (Min 5 Orang)
– Umur 5-12 tahun RM60
– Return boat Kuala Besut <-> Pulau Perhentian
– Snorkling 7 Point with snorkling equipment (Blue lagoon, Turtle point, Coral Garden, Shark Point, Lata Air Berani)
– Makan Tengahari
Pakej MJ2 – 2D1N RUSHING PACKAGE RM230
– RM230/seorang (Min 2 Orang)
– Umur 5-12 tahun RM 170
– Return boat Kuala Besut <-> Pulau Perhentian
– Penginapan aircond
– Makan 3x (1x pagi, 1x tengahari, 1x malam)
– Snorkling 5 Point with snorkling equipment (Blue Lagoon, Turtle Point, Coral Garden, Shark Point, Lata Air Berani)
– Taxi service ke Long Beach (Hiking Kincir Angin or Lepak kat Pantai Long Beach)
Pakej Pulau Perhentian 3 Hari 2 Malam
Pakej MJ3 – 3D2N BASIC PACKAGE RM265
– RM265/seorang (Min 2 orang)
– Umur 5-12 tahun RM200
– Return boat Kuala Besut <-> Pulau Perhentian
– Penginapan aircond
– Makan 6x (2x pagi, 2x tengahari, 1x malam, 1x BBQ)
– Snorkling 5 Point with snorkling equipment (Blue Lagoon, Turtle Point, Coral Garden, Shark Point, Lata Air Berani)
Pakej MJ4 – 3D2N PREMIUM PACKAGE RM290
– RM290/seorang (Min 2 orang)
– Umur 5-12 tahun RM200
– Return boat Kuala Besut <-> Pulau Perhentian
– Penginapan aircond
– Makan 6x (2x pagi, 2x tengahari, 1x malam, 1x bbq)
– Snorkling 5 Point with snorkling equipment (Blue Lagoon, Turtle Point, Coral Garden, Shark Point, Lata Air Berani)
– Taxi service ke marine park (Mandi Pantai Pulau Besar)
– Taxi service ke Long Beach (Hiking Kincir Angin or Lepak kat Pantai Long Beach)
Pakej MJ5 – 3D2N STANDARD PACKAGE RM340
– RM 340/seorang (min 5 orang)
– Umur 5-12 tahun RM200
– Return boat Kuala Besut <-> Pulau Perhentian
– Penginapan(aircond)
– Makan 6x (2x pagi, 2x tengahari, 1x malam, 1x bbq)
– Snorkeling sekitar pulau rawa(5 point) p.rawa, p.tuku burung, p.serenggeh, light house, romantic beach
– Taxi service ke marine park (mandi pantai pulau besar)
– Taxi service ke Long beach (hiking kincir angin or lepak kat pantai long beach)
Pakej MJ6 – 3D2N DELUXE PACKAGE RM355
– RM355/seorang (Min 2 orang)
– Umur 5-12 tahun RM200
– Return boat Kuala Besut <-> Pulau Perhentian
– Penginapan aircond
– Makan 6x (2x pagi, 2x tengahari, 1x malam, 1x bbq)
– Snorkling 5 Point with snorkling equipment (Blue Lagoon, Turtle Point, Coral Garden, Shark Point, Lata Air Berani)
– Snorkling Pulau Rawa 4 Point (Pantai Pulau Rawa, Pulau Tuku Burung, Pulau Sernggeh, Light House)
– Taxi service ke marine park (Mandi Pantai Pulau Besar)
– 1x Taxi service ke Long Beach (Hiking Kincir Angin)
Pakej MJ7 – 3D2N LUXURY PACKAGE RM390
– RM390/seorang (Min 8 orang)
– Umur 5-12 tahun RM200
– Return boat Kuala Besut <-> Pulau Perhentian
– Penginapan aircond
– Makan 6x (2x pagi, 2x tengahari, 1x malam, 1x bbq)
– Snorkling Perhentian 5 Point with snorkling equipment (Blue Lagoon, Turtle Point, Coral Garden, Shark Point, Lata Air Berani)
– Snorkling Pulau Redang 2 Point (Redang Marine Park, Baby Shark Long Beach)
– Snorkling Pulau Lang Tengah 1 Point
– Taxi service ke marine park (Mandi Pantai Pulau Besar)
Pakej Pulau Perhentian 4 Hari 3 Malam
Pakej MJ8 – 4D3N RELAX PACKAGE RM430
– RM430/seorang (Min 2 orang)
– Umur 5-12 tahun RM250
– Return boat Kuala Besut <-> Pulau Perhentian
– Penginapan aircond
– Makan 9x (3x pagi, 3x tengahari, 2x malam, 1x bbq)
– Snorkling 5 Point with snorkling equipment (Blue Lagoon, Turtle Point, Coral Garden, Shark Point, Lata Air Berani)
– Snorkling Pulau Rawa 4 Point (Pantai Pulau Rawa, Pulau Serenggeh, Pulau Tuku Burung, Light House)
– Taxi service ke marine park (Mandi Pantai Pulau Besar)
– Taxi service ke Long Beach (Hiking Kincir Angin or Lepak kat Pantai Long Beach)
Cara Tempah Pakej Pulau Perhentian MJ ini?

Untuk tempahan, sila copy maklumat ini dan hantar ke nombor di bawah,

PAKEJ PULAU PERHENTIAN 2019
Nama:
No Telefon:
Nombor Pakej: Pakej MJ4
Tarikh Pergi:
Tarikh Pulang:
Jumlah Lelaki:
Jumlah Perempuan:
Jumlah Pasangan yang Berkahwin:
Jumlah Kanak-kanak (1-4 Tahun):
Jumlah Kanak-kanak (5-12 Tahun):
Jumlah Bayi:
Perhentian MJ Budget Package
Mobile: 0139810696

Untuk whatapps, anda boleh klik link di bawah tanpa menyimpan nombor sebagai contact. Lebih mudah dan cepat. ?

WHATSAPP 1  WHATSAPP 2

ARTIKEL BERKAITAN: Jika anda berhasrat nak pergi honeymoon di Pulau Perhentian, boleh cuba lihat senarai Hotel Terbaik di Perhentian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

67 Komen di “Pakej Pulau Perhentian 2019 – Bajet & Murah”

  1. Artikel ni memudahkan pengguna dan pelancong tempatan seperti sy. Cara penulisan blog ni amat senang difahamkan. Good five star

  2. saya nak tanya, hotel yang dalam packeage itu terletak di perhentian kecil atau apa? mudah ke berjalan kaki ke long beach?

    1. Penginapan terletak di Kampung Nelayan Pulau Perhentian Kecil.

      Kalau nak jalan kaki tu agak jauh dan makan masa. xpe cik boleh naik Teksi Bot, Kadar tambang bermula dari RM5 sahaja.

  3. tumpang tanya, kalau amek trip MJ3 harga tu termasuk makan, snorkling, bot pegi balik and penginapan kan? nak confirmation .

    1. – Snorkling 5 Point with snorkling equipment (Blue Lagoon, Turtle Point, Coral Garden, Shark Point, Lata Air Berani)

  4. Kalau sye nak pakej mj8 tapi versi honeymoon bleh tak ? And sye extend dduk di hotel lagi sehari. Kira macam mana tu ? Kena bayar lebih ke mcm mne ?

    1. wslm, penginapan di Perhentian Kecil, Nama: Perhentian MJ Room Budget.
      Lokasi tepat, tengok dalam gambar di atas.

  5. kalau dari kl naik flight ke kota bharu but pergi sini pulau besut kena naik bas ke?? Nk turun mana ye?? Harga pakej mj4 tu memng untuk 2orang kan?? Tarikh akan ditetapkan sndri atau macm mna?? Nk communicate gan sape lau sampai sini? Maaff just bertanya..

    1. Ye tak. Boleh ambil taxi boat di sana juga. Tapi kalau dah alang-alang nak, ambil mj4 terus πŸ™‚

  6. Salam nak tanya , kalau pakej untuk family 3 adult dengan 2 kids in one room ke macam mana ye ? Kalau makan tu bfast 1 , lunch 1 , dinner 1 itu untuk setiap pax atau tak ye ?

  7. sy nk tanya untuk company trip, pakej mana yg sesuai ye? dewasa 16 org, kanak-kanak 4 org, bayi sorg. untuk tarikh 11.10.2019 check in, 13.10.2019 check out.