Harga Perodua Axia 2018 – Jumlah Ansuran Bulanan

Harga Perodua Axia 2018 SST | Artikel sebelum ini kami ada berkongsi tentang Cara Beli Kereta Baru. Semua step mudah dan lengkap sampai dapat kereta depan pintu rumah anda. 🙂

Pada kali ini pula, kami kongsikan dengan anda Harga Kereta Axia 2018 dan juga Ansuran Bulanan Axia.

Kami dah tolong kirakan untuk anda, tunggu tengok je berapa yang kena bayar bulan-bulan nanti.

Kereta Perodua Axia yang jimat minyak, 22KM/liter.

Dengan perkongsian ini, semoga dapat memudahkan anda untuk melihat harga terkini dan juga jumlah anggaran ansuran bulanan Perodua Axia yang anda patut bayar setiap bulan.

Harga Perodua Axia 2018

Harga kereta Perodua Axia paling murah adalah berharga RM 22,990 dengan anggaran ansuran bulanan serendah RM 246.

GAJI MINIMUM UNTUK BELI KERETA AXIA ADALAH RM 1800 dengan Downpayment 10%. Boleh buat tanpa downpayment, tapi wajib ada penjamin.

Kalau gaji RM 2000 Baru boleh buat FullLoan Tanpa Penjamin 🙂

Berikut ada harga kereta Axia terkini untuk semenanjung Malaysia sahaja. Pengiraan ansuran bulanan adalah berdasarkan pembiyaan/pinjaman bank 9 tahun dan juga Interest Rate 3.2%.

Jika guna mobile, sila swipe kiri kanan ye untuk tengok harga 🙂

PERODUA AXIA Harga (RM) Anggaran Ansuran Bulanan (RM)
‘0’ Down payment 10% Down payment
Axia 1.0 Standard E – Manual 22,990.00 274.18 246.76
Axia 1.0 Standard G – Manual 32,590.00 388.67 349.80
Axia 1.0 Standard G – Auto 34,390.00 410.13 369.12
Axia 1.0 SE – Manual 35,590.00 424.44 382.00
Axia 1.0 SE – Auto 37,490.00 447.10 402.39
Axia 1.0 Advance – Auto 40,390.00 481.69 433.52

Harga Perodua AXIA 2018 SST

Namun begitu, harga tersebut adalah untuk rujukan sahaja, mungkin berbeza mengikut interest rate terkini.

Kalau anda sedang mencari kereta axia baru, anda boleh berhubung dengan rakan kongsi Pakej.MY seperti berikut:

Website: www.keretaperodua.my

Showroom 
Perodua Bedford Business Park, Jalan Klang Lama, 
Kuala Lumpur. GOOGLE MAPS

Berpengalaman lebih 8 tahun dalam urusan jual beli kereta Perodua. Khas untuk penduduk Kuala Lumpur & Selangor. Negeri lain boleh juga. Mereka akan uruskan proses penghantaran kereta nanti

WHATSAPP   TEMPAH

Setelah anda menghubungi, mereka akan melayan anda secepat mungkin. Jangan lupa minta Free Gift.

Ringkasan Step Beli Kereta AXIA

Secara ringkasnya, berikut adalah proses pembelian kereta baru. Untuk pengetahuan anda sahaja, terutamanya, yang pertama kali beli kereta.

  1. Hubungi KeretaPerodua.MY
  2. Jumpa di Showroom / di mana-mana (Jika Perlu)
  3. Hantar Dokumen Kepada Ejen
  4. Ejen – Urusan Pembiayaan / Pinjaman Bank
  5. Tandatangan Perjanjian Pembiayaan / Pinjaman Bank
  6. Proses Pengeluaran Kereta
  7. Selesai, Ambil Kereta
Hadiah Percuma Dengan Pembelian Kereta Axia Ini

Berikut adalah hadiah percuma setelah membuat tempahan dengan KeretaPerodua.MY

  1. Smart Tag beserta Touch’ N GO
  2. Minyak Penuh Tangki
  3. Diskaun voucher untuk tinted
  4. Payung
  5. Steering Lock
  6. Dan banyak lagi. Lihat di website www.keretaperodua.my

Apa pun anda boleh hubungi KeretaPerodua.MY terlebih dahulu untuk maklumat tentang perodua axia. Tinggalkan komen anda dibawah atau whatsapp mereka:

WHATSAPP   TEMPAH

Selain kereta axia, mereka juga ada jual Perodua Bezza, Myvi, & Alza. Boleh whatsapp atau pun pergi terus ke showroom mereka di Jalan Klang Lama.

 


Rujukan Harga: Perodua MY

 

Harga Perodua Axia 2018 – Jumlah Ansuran Bulanan
4.7 (93.03%) 89 votes

34
Komen

16 Comment threads
18 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
17 Comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Ambros

Kalau gaji RM1600 Sebulan, boleh full loan kh

Ida

kalau gaji RM1280 boleh buat loan ke untuk perodua Axia

lyana

roughly gaji bersih saya RM2.5k and above (termasuk komisen dan OT). tapi basic saya RM1500 sahaja. Adakah saya layak buat… Read more »

Norhyisma

Jika saya tiada dokumen langsung,apa yang perlu?

zila

klaw gaji basic rm1300++ x blh bt full loan kn..kena ada penjamin samada ibu bapa @ pasangan..klaw ibu bapa x… Read more »

nor syafiqah binti baharudin

nak tanya kalau gaji tu campur dgn basic ke?

Norasidah

Nak tanya klu gaji + basic mcm mne?

Su raihan

Akpk boleh mohon ke?

Su raihan

Kalau akpk baru settle

Myra

Kalau pelajar mcm mana yer prosesnya

Yatie

Adakah harga berbeza mengikut tempat….betulkah harga keta turun

Noradilah.el96

Kalau suami kerja nelayan , gaji dalam 1.5k keatas sebulan , tanpa slip gaji .. Boleh ke ?

Aina

klau gaji bersih 1779, gaji pokok 1552 boleh ke buat loan utk Axia SE Auto? boleh advise untuk pembayaran bulanan… Read more »

Hana

klau tahun pertama keje tkde epf boleh mohon ke ? tap gaji basic 1800

nur

kalau downpayment 5k loan 9 years berapa harga bulanan utk Axia SE and Axia Advance ye? TQ

roslan bin mohd hashim

saya nak tanya, student boleh buat loan tak

Hafiz

Kalau isteri saya nak beli atas nama dia, tapi dia masih dalam proses buat lesen. Boleh beli ke?