Harga Perodua Axia 2020 – Jumlah Ansuran Bulanan

Harga Perodua Axia 2020 | Artikel sebelum ini kami ada berkongsi tentang Cara Beli Kereta Baru. Semua step mudah dan lengkap sampai dapat kereta depan pintu rumah anda. 🙂

Pada kali ini pula, kami kongsikan dengan anda Harga Kereta Axia 2020 dan juga Ansuran Bulanan Axia.

Kami dah tolong kirakan untuk anda, tunggu tengok je berapa yang kena bayar bulan-bulan nanti.

PERODUA AXIA BARU 2020

Dengan perkongsian ini, semoga dapat memudahkan anda untuk melihat harga terkini dan juga jumlah anggaran ansuran bulanan Perodua Axia yang anda patut bayar setiap bulan.

Harga Perodua Axia 2020

Harga kereta Perodua Axia paling murah adalah berharga RM 23,367 dengan anggaran ansuran bulanan serendah RM 247.

GAJI MINIMUM UNTUK BELI KERETA AXIA ADALAH RM 1800 dengan Downpayment 10%. Boleh buat tanpa downpayment, tapi wajib ada penjamin.

Kalau gaji RM 2000 Baru boleh buat FullLoan Tanpa Penjamin 🙂

Berikut ada harga kereta Axia terkini untuk semenanjung Malaysia sahaja. Pengiraan ansuran bulanan adalah berdasarkan pembiyaan/pinjaman bank 9 tahun dan juga Interest Rate 3.2%.

Jika guna mobile, sila swipe kiri kanan ye untuk tengok harga 🙂

PERODUA AXIAHarga (RM)Anggaran Ansuran Bulanan (RM)
‘0’ Down payment10% Down payment
Axia 1.0 Std E – Manual23,367274.78247.30
Axia 1.0 Std G – Auto32,485382.00343.80
Axia 1.0 Std GX – Auto33,940399.11359.20
Axia 1.0 Style – Auto37,515441.15397.03
Axia 1.0 SE – Auto37,515441.15397.03
Axia 1.0 Advance – Auto41,427487.15438.44

Harga Perodua Axia Terkini

Namun begitu, harga tersebut adalah untuk rujukan sahaja, mungkin berbeza mengikut interest rate terkini.

Kalau anda sedang mencari kereta axia baru, anda boleh berhubung dengan rakan kongsi Pakej.MY seperti berikut:

Website: www.keretaperodua.my 

Showroom Utama:
Perodua Motor Confidence Petaling Jaya, Selangor.
GOOGLE MAPS

Berpengalaman lebih 8 tahun dalam urusan jual beli kereta Perodua. Khas untuk penduduk Kuala Lumpur & Selangor. Negeri lain boleh juga. Mereka akan uruskan proses penghantaran kereta nanti

WHATSAPP   TEMPAH

Setelah anda menghubungi, mereka akan melayan anda secepat mungkin. Jangan lupa minta Free Gift.

Ringkasan Step Beli Kereta AXIA

Secara ringkasnya, berikut adalah proses pembelian kereta baru. Untuk pengetahuan anda sahaja, terutamanya, yang pertama kali beli kereta.

  1. Hubungi KeretaPerodua.MY
  2. Jumpa di Showroom / di mana-mana (Jika Perlu)
  3. Hantar Dokumen Kepada Ejen
  4. Ejen – Urusan Pembiayaan / Pinjaman Bank
  5. Tandatangan Perjanjian Pembiayaan / Pinjaman Bank
  6. Proses Pengeluaran Kereta
  7. Selesai, Ambil Kereta
Hadiah Percuma Dengan Pembelian Kereta Axia Ini

Berikut adalah hadiah percuma setelah membuat tempahan dengan KeretaPerodua.MY

  1. Smart Tag beserta Touch’ N GO
  2. Minyak Penuh Tangki
  3. Diskaun voucher untuk tinted
  4. Payung
  5. Steering Lock
  6. Dan banyak lagi. Lihat di website www.keretaperodua.my

Apa pun anda boleh hubungi KeretaPerodua.MY terlebih dahulu untuk maklumat tentang perodua axia. Tinggalkan komen anda dibawah atau whatsapp mereka:

WHATSAPP   TEMPAH

Selain kereta axia, mereka juga ada jual Perodua Bezza, Myvi, & Alza. Boleh whatsapp atau pun pergi terus ke showroom mereka di Jalan Klang Lama.


Rujukan Harga: Perodua MY

Artikel Lain: Kereta Sewa Penang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

170 Komen di “Harga Perodua Axia 2020 – Jumlah Ansuran Bulanan”

  1. kalau gaji bersih saya rm 1280…dan saya nak bayar 10% downpayment ..untuk bulanan 9tahun..model standard G auto..perlukah saya sertakan penjamin ?

    1. Salam, gaji saya basic+ ot 1400 dan ayah sebagai penjamin, boleh saya buat full loan untuk axia g auto? Bayaran sebulan berapa ye?

  2. Salam. Nak tnya, klau gaji kasaq dlm 1450 pastu gaji bersih dlm 2k lebih, bole mohon full loan untuk axia advance tak?

  3. Kalau gaji saya 1800 bersih tapi basic 1200 je, boleh ke ambil axia ni dgn 10% downpayment tapi takde penjamin?

  4. Hi, nak tanya if ibu or bapak takdak slip gaji sebab bekerja sendiri and i still student also part time worker boleh tak buat loan untuk G-auto?

  5. Salam… Nak tanya klu basic rm1100 blh dapat full loan tak?..
    Penjamin selain ibu bapa atau pasangan, adik beradik tak boleh ke? Sebab ibu bapa dan pasangan tak bekerja

  6. kalau basic gaji saye 1100 belum termasuk OT,kalau saya mahu buat loan axia 1.0 standard E manual deposit perlu bayar berapa ye dan bulanan sekali?