Harga Sewa Bas Persiaran 2023

Harga Sewa Bas Persiaran 2023 | Zaman sekarang semua dah senang, hujung jari sahaja. Nak sewa bas, cari je dekat google, semua ada.

Dah tak perlu lagi pergi ke dua tiga kedai untuk buat survey harga sewa bas, whatsapp je terus dapat harga sewa bas persiaran yang kita nak tu. Lebih mudah dan efisen!

Jenis Bas Persiaran

Sebelum itu, kami kongsi serba sedikit berkenaan jenis bas.

Harga Bas Persiaran
Sumber Gambar: Scania Malaysia

Banyak jenis bas persiaran yang ada di Malaysia. Ada setingkat ada yang dua tingkat. Begitu juga dengan tempat duduk, dari 30 hinggalah 60 tempat duduk. Boleh pilih yang mana bersesuaian dengan group anda.

Bas yang kecil iaitu dengan 30 tempat duduk, sesuai untuk detinasi dekat sahaja. Manakala 44 & 60 tempat duduk boleh untuk perjalanan yang jauh.

Berkenaan Brand dan model memang banyak. Antara brand popular di Malaysia adalah dari Scania, Mercedes.

Hakikatnya, brand bas tak penting sangat, yang paling penting adalah keselesaan. Tambah-tambah lagi, perjalanan yang mengambil masa yang lama. Mesti nak yang empuk je kan. 😛

Dah tahu serba sedikit tentang bas, jom kita tengok harga bas pula.

Berapa Harga Sewa Bas Persiaran?

Dalam artikel ini, kami bagi harga secara destinasi rawak sahaja. Nak tahu harga sewa bas setepatnya, boleh tanya kami di whatsapp.

Nota:
1. Harga adalah untuk dua hala.
2. Ada caj tambahan jika lokasi ambil dan hantar adalah berbeza
3. Harga dipaparkan adalah harga permulaan sahaja.
4. Harga tak termasuk penginapan pemandu. Jika bermalam

  • Harga Anggaran, mungkin berbeza mengikut lokasi tepat
  • Harga untuk bas 44 tempat duduk
Destinasi Harga (RM)
KL-Seremban 1,200
KL-Genting Highland 1,500
KL-Melaka 1,500
KL-Ipoh 1,800
KL-Cameron Highland 1,800
KL-Kuantan 2,300
KL-Penang 3,500
KL-Kuala Terengganu 3,500
KL-Johor Bharu 3,800
KL-Alor Setar 3,800
KL-Kota Bharu 3,800
KL-Perlis 3,900

Harga Bas ke Jeti

Destinasi Harga (RM)
KL-Jeti Mersing 3,200
KL-Jeti Royal Belum 3,500
KL-Jeti Tasik Kenyir 3,500
KL-Jeti Marang 3,500
KL-Jeti Merang 3,600
KL-Jeti Kuala Kedah 3,800
KL-Jeti Kuala Besut 3,800
KL-Jeti Kuala Perlis 3,900

Harga di atas adalah harga permulaan dan anggaran sahaja. Untuk harga tepat mengikut destinasi anda, boleh wasap terlebih dahulu.

WHATSAPP

 

Survey – kalau bas persiaran ada tempahan online, anda akan tempah dan bayar online tak ?
Respon anda amat dihargai. Terima kasih 🙂

Ya, OK je Maaf, Tak kot

 

Harga Sewa Bas Sudah Termasuk Insurance?

Harga sewa persiaran sudah termasuk insurance perjalanan.

Perlu Tambah Tour Guide?

Ya dan Tidak. Jika sewa semata-mata pickup dan drop, jawapanya TIDAK. Jika perlu tour agent sepanjang perjalanan, jawapan di YA. Tambahan harga adalah bermula RM200 sehari untuk minimum seorang Tour Guide.

Ada Soalan Lain Berkenaan Sewa Bas Persiaran?

Jika ada soalan, boleh wasap kami. Kami sedia memantu anda.

WHATSAPP

Lain-lain

  1. Jalan-jalan di Kota Bharu
  2. Airport Kuala Terengganu ke Jeti Besut

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

26 Komen di “Harga Sewa Bas Persiaran 2023”

  1. Depart date: 18 April 2019
    Time: 5am
    Depart: University of Malaya,KL
    Arrival: Marang Jetty, Kuala Terengganu
    Total ppl: 80
    Trip types: 2 ways tour

    Return date: 20 April 2019
    Time: 4pm
    Depart from: Marang Jetty, Kuala Terengganu
    Arrive at :University of Malaya, KL

    Hi, pls let me know the quotation, thanks.

    Rregards,
    Ms. Chin
    0115793XXXX (WhatsApp)

  2. PERLUKAN BAS DARI PUTRAJAYA PRESINT 4 JKPTG
    KE FRIM KEPONG 25 OGOS 2022 SERAMAI 50 ORANG
    PERGI DAN BALIK. SEBUT HARGA DIPERLUKAN. TQ

  3. Perlukan sebut harga untuk pengangkutan pergi (6:30pagi) dan balik (4:00 petang) (tidak perlu tunggu) bagi 4 buah bas (anggaran 200 orang)
    Perjalanan dari Seksyen 32 Shah Alam ke Taman Rimba Komuniti Kota Damansara (jarak 32km sehala).

  4. Depart Date : 01 October 2022 (Saturday)
    Time : 7.30 am
    Depart : Akademi Seni Budaya dan Warisan Kebangsaan (ASWARA), Jln Tun Ismail, 50480 Kuala Lumpur
    Arrival : Anjung Kembara, Pusat Transit Gelandangan Kuala Lumpur, Titiwangsa Sentral, 53000 Kuala Lumpur
    Total Ppl : 44
    Trip type : 2 ways

    Return date : 01 October 2022 (Saturday)
    Time : 1.40 pm
    Depart : Anjung Kembara, Pusat Transit Gelandangan Kuala Lumpur, Titiwangsa Sentral, 53000 Kuala Lumpur
    Arrival : Akademi Seni Budaya dan Warisan Kebangsaan (ASWARA), Jln Tun Ismail, 50480 Kuala Lumpur
    Total Ppl : 44

  5. saya perlukan sebutharga bagi penggunaan 24/8/2022 sehingga 25/8/2022 bagi 35 orang. Lokasi dari Subang Jaya ke Port Dickson. Trip bermalam

  6. boleh dapatkan anggaran harga untuk bas perjalanan pergi balik rompin – kl (maaf belum ada exact date & time, no of pax)

  7. Depart: 15/09/2022 10pm
    Return: 18/09/2022 3pm
    Destinasi : Shah Alam – Tasik Kenyir – Shah Alam
    Pax: 20 org.

  8. Hai , saya perlukan sebut harga bas dari Kolej Uniti Port Dickson ke Rumah Anak Yatim Dan Miskin (PKAYMS) di Nilai.

    People: 40 orang
    Tarikh ( 15/10 – Sabtu )
    Two ways