Senarai Kereta Sewa Langkawi 2019 – Murah

Kereta Sewa Langkawi 2019 – Murah dan Mudah. Kalau bercuti ke Langkawi, semestinya kereta amat diperlukan untuk kemudahan perjalanan percutian kita.

Banyak tawaran Sewa Kereta kat Langkawi; Dari kereta Axia, Myvi, Saga FLX, Iriz, Nissan Urvan (Van), sehinggalah sebesar-besar bas. Bas ni kereta ke? haha boleh la asal boleh naik dikira kereta la. 😛

Masa mencemburui? Nak tengok senarai harga kereta sewa jer? Terus KLIK DI SINI

Kereta paling murah, sudah tentu Axia / Myvi la, sesuai dengan CC nye. Kalau pergi berempat bercuti di Langkawi, kami sarankan korang ambil kereta Saga atau pon myvi 1.3 ke atas. Untuk jimat dan keselesaan pemanduan. Untuk yang berkumpulan, Nissan Urvan ataupun Grand Livina sesuai.

Banyak syarikat sewa kereta di Langkawi yang beri tawaran yang berpatutan dan mudah bicara nya. senang cite, deal mudah la. Siap boleh pickup dan hantar ke Airport Langkawi lagi.

Kereta Sewa Langkawi 2019

Ni salah satu syarikat menawarkan servis sewa kerata di Langkawi adalah:

FH SUCCESS MANAGEMENT, LANGKAWI
Phone: 013-7478059 Atau 019-4342324
CODE: CarLangkawi <– Sila beritahu code ni untuk dapatkan diskaun dari kami.
.
Untuk whatapps, anda boleh klik button di bawah tanpa menyimpan nombor sebagai contact. Lebih mudah dan cepat. 🙂Whatsapp

Copy dan bagi kat whatsapp:
Tarikh/masa pergi: 1 Jan 2019 @ 5PM
Tarikh/masa pulang: 3 Jan 2019 @ 3PM
Model Kereta: Vios (5 pax)

[ GOOGLE PLAY APP ] Kalau nak whatsapp tanpa simpan nombor, korang boleh install app ni: WasapGO. Mudah, masuk nombor terus buka di whatsApp.

Jika artikel ini membantu korang, bagi la 5 star rating. Terima Kasih! 🙂

Senarai Kereta Sewa Langkawi 2019 – Murah
4.6 (91.69%) 267 votes

Jika anda menggunakan telefon, anda perlu Swipe kiri kanan untuk melihat harga.

 

Model Kereta (Auto)
Harga
Normal High / Peak
 Viva (4 pax)  RM 60 RM 80
Axia (4 pax) RM 70 RM 100
Myvi (4 pax) RM 70 RM 100
Vios (5 pax) RM 80 RM 120
City (5 pax) RM 80 RM 120
Sentra (5 pax) RM 80 RM 120
Latio (5 pax) RM 80 RM 120
Almera (5 pax) RM 90 RM 130
Grand Livina (6 pax) RM 100 RM 180
Toyota Rush (6 pax) RM 100 RM 180
Serena (7 pax) RM 120 RM 250
Toyata Innova (8 pax) RM 120 RM 250
Nissan Urvan (12 pax) RM 150 RM 300
Tarikh Peak Season Langkawi
23 Nov 2018 – 1 Jan 2019
18 – 21 Jan 2019
1 – 6 Feb 2019
22 – 31 Mac 2019
1 -5 Mei 2019
18 Mei – 9 Jun 2019
9 – 17 Ogos 2019
30 Ogos – 2 Sep 2019
14 – 16 Sep 2019
26 – 28 Nov 2019
22 Nov 2019 – 1 Jan 2020

Kereta Sewa Langkawi 2017

Bawa kereta ke Langkawi? Boleh ke? Bolehhh! kalau-kalau anda nak bawa kenderaan sendiri ke Langkawi, ye anda boleh berbuat demikian dengan menempah perkhidmatan bawa kereta ini secara online.

Bagamaimana caranya? Senang saje, anda boleh baca cara-cara bawa kereta ke Langkawi di sini: Cara Bawa Kereta ke Langkawi.

Kereta sewa dah ada, pakej jalan-jalan langkawi dah ada? kalau belum ada lagi boleh tengok di sini. Pakej Langkawi @ Pakej Island Hoping @ Pakej Mangrove Kilim Tour

Ke Langkawi, perlu ilmu juga, untuk rasai sendiri pengalaman ke Langkawi, anda boleh baca pengalaman Fiey di Langkawi selama 3 Hari 2 Malam, anda boleh baca di sini: Trip Bajet Student ke Langkawi

Tempat-tempat wajib pergi di Langkawi:
  1. Dataran Lang
  2. Langkawi Cable Car
  3. Pantai Cenang
  4. Nak tau lagi, Klik Di Sini

Selamat Bercuti! Kereta Sewa Langkawi rm50

—————————

BACA INI JUGA:
  1. Parking Murah di KLIA / KLIA2
  2. Harga Kereta Perodua Axia

—————————

178
Komen

83 Comment threads
95 Thread replies
14 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
83 Comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
SYAZANA SHAHARIN

Salam Sejahtera dan Assalamualaikum. Saya ingin mendapatkan sebut harga bagi kenderaan pada 1-13 Ogos 2017 untuk 8 orang (seorang warga… Read more »

ila

as salam tuan,

Mohon tuan beri quote bg sewaan kereta utk 10 org pada 1-2 Dis 2017
Avanza dan saga

Tq

AMIRUL

tarikh 20,21 hb 10 dikira biasa atau peak

ina

Salam. kalau kereta vios pada 24-27 nov, berapa you quote ye

marelly

Salam. Saya berminat dengan Pakej 5 Langkawi. ETA : 28/09/2017 @ 2300hrs ETD : 01/10/2017 @ 1000hrs / 1200hrs Bole… Read more »

Syafi

Salam.
Kalau nak sewa kereta city/sentra pada 17-19 oct, berapa ye kosnya?

LeeNa

As salam tuan,

Boleh sy tahu quote kereta innova & myvi pada 31 jan – 3 feb 2018

LeeNa

Maaf bertanya lagi …
lau date 07 – 10 feb 2017
harga kete still sama ke ??

LeeNa

lau kami amik 2 buah .. harga still boleh nego lagi ke 🙂 🙂

LeeNa

alhamdullillah … terima kasih …
apa2 anti sy akan maklum kan kepada pihak tuan kembali ..

Muhd hanief

Saya nak tanya..kalau takda lesen bole x nk sewa kereta

WAN MOHD ZIKRI

Salam Sejahtera dan Assalamualaikum. Saya ingin mendapatkan Quotation sewa kenderaan pada 15-17 Ogos 2017 untuk 7 orang. Pickup and drop… Read more »

nurashida

salam,

Boleh quote harga kereta myvi untk 2 org
04/11 – 06/11

Sewa van Toyota Haice utk 11 peak season sehari berapa?

Mzmy

Quote harga untuk kereta sedan type
tarikh: 1hb Nov 2017 2pm – 3hb Nov 2017 10am

Muhd

Syarikat tuan berdaftar dgn SPAD tak ?

hanieda

Assalamualaikum. saya nak tau total price utk kereta city, tarikh dari 3.2.2018 (830 am di airport) dan 5.2.2018 (4.00 pm… Read more »

siti azrah

Salam,
Request quotation for:
grand livina 8 dec 2017 (10 pagi) hingga 9 dec 2017 (6 petang)

Mohd hidayat

Salam Admin,
Mohon harga utk di bawah
Adrrival: 27 Nov 2017 @ 9PM
Departure: 30 Nov 2017 @ 3PM
Model Kereta: Viva (2 pax)

Syahril

Aslm tuan… Mohon harga utk di bawah Sampai : 18 Dis 2017 @ 12PM Pulang : 20 Dis 2017 @… Read more »

Anoor

Aslmkm
Mohon sebut harga utk di bwh
Arrival:15/12/[email protected]
Dept:18/12/[email protected]
Myvi

Nurul

Salam, ada cas tambahan untuk lebihan jam x?

Anoor

Aslmkm
Nak booking macam mana

Syazwi

Assalam

Mohon sebut harga utk di bwh
Arrival:13/1/[email protected]
Dept:15/1/[email protected]
H.City

wawa

As’salam
Mohon sebut harga utk di bawah
Arrival:23/12/[email protected]
Dept:24/12/[email protected]
Axia

apple

Salam admin, tolong bagi harga sewa kereta seperti berikut
27/4/2018 arrival 3.15pm
30/4/2018 dept 3.40pm
innova @ nissan urban

m.Taufik

As Salam..
Blh bagi hrga sewa kereta :-
22/3/2018 Arrive @ 4pm
24/3/2018 Dept @ 12.30pm
Model : Viva
TQ

Mohd Eizuwar

Salam

Saya nk dapatkan sebut harga bagi kereta Axia dan Viva pada
4.4.18 hingga
6.4.18

Sampai airport around 10am
Pulang around 5pm

Terima kasih

Mohamad Zul Ikmal

Assalamu’alaikum
Sila berikan sebut harga bagi kereta Vios untuk 2 hari pada 31/8/2018
Terima kasih

Syarah

Assalamualaikum..
Boleh bagi harga sewa kereta :-
6/8/2018 Arrive @ 9.40am
9/8/2018 Dept @ 3.55pm
Model : Myvi
TQ

Hermi

Quotation utk urvan 15 seater atau hiace.
Tarikh: 6-8 march 2018
Bil: 15 dewasa , 5 kanak2..

Nadiaayu

Salam, kami akan ke lgk pada 10-11 feb2018. Pergi Flight 9am, balik 6pm.. boleh bagi quotation utk city?
Terima kasih

Lynda

Salam admin..sy ada wasap utk daptkn hrga bg detail dbwh: Tarikh/masa pergi: 5 mac 2018 @ 9am Tarikh/masa pulang: 7mac… Read more »

farrahwahida

Assalamualaikum..sy ingin bertanya sebut harga bagi tarikh 21. 3 .2018 – 23. 3. 2018 untuk 16 org (11 dewasa 5… Read more »

Syafi

Salam. Kalau pergi day trip and nak sewa for 7 hours boleh ke?

Wana

Assalamualaikum..
Mohon sebut harga utk di bawah
Arrival:11/2/[email protected]
Dept:13/2/[email protected]

Vios ada tak utk tarikh ini?
TQ

firdaus

salam,
nak tanya harga serena pada 19hb hingga 22hb mac 2018.
kami berlima, 2 dewasa 3 kanak2

Yen

Salam, mohon sebut harga untuk 7 dewasa 2 kanak2 (umur 4&5 thn): 25-Feb, 2pm arrival kat airport. 28-Feb, 5pm (flight… Read more »

Azlan

As salam tuan,

Boleh sy tahu quote kereta innova pada 8 sep 2018 – 10 sep 2018 di jetty kuah?

Fatin

Hi encik. Brapa jumlah harga untuk kreta 1 innova pada 3-5 mac?

Wong

Salam Encik, boleh bagi tau quote untuk: Tarikh/masa pergi: 29 March 2018 @ 8.30AM (Langkawi Airport) Tarikh/masa pulang: 30 March… Read more »

Wong

Salam,
30 Mar pulang kat telaga / kuah jetty sama harga ke?

Siti hajar

Slm nak Tanya Nissan urban dan grandlivina Utk 19 org 5 Hari 4 mlm berapa ratenya 26/11-30/11/18

rizan

Boleh bagi quotation utk vios dari 3/12/2018 (11 tgh)- 5/12/2018 (5ptg)

Izaat

As Salam.. Blh bagi hrga sewa kereta :- 26/4/2018 Arrive @ 6pm 28/4/2018 Dept @ 6pm Model : Innova /… Read more »

mohd sakhaf saad

salam., Tarikh/masa pergi: 23 Mac 2018 @ 10.30 pagi
Tarikh/masa pulang: 25 Mac 2018 @ 9.00 pagi
Model Kereta: Avanza (6 pax)

Ade

Salam Admin, Mohon harga utk di bawah Arrival: 29 April 2018 @ 9 AM Departure: 30 April 2018 @ 8… Read more »

Ericksson

Salam sejahtera admin 😃 Saya ingin bertanya, kalau kereta viva available tak tarikh 20 April (Jumaat) hingga 22 April (Ahad).… Read more »

Syahirah

Salam. Boleh beri anggaran harga untuk sewa 28/6/18(8.30pm) hingga 2/7/18(7.30am), pickup dan hantar di airport. Terima kasih.

Dayana

Assalamualaikum….na tahu harga kereta sewa dgunakan pd 09.09.2018 untill 12.09.2018…brapa ye…utk 2 org shja

Jamalludin

Salam
Hari raya aidil fitri bukan peak season ye?

jamalludin

tapi saya tengok pada jadual peak season langkawi diatas tak ada pun tarikh hari raya (15-17 june 2018)

Azmi

Bos bg harga pick up n drop kt airport skali…tiba kul 12.00 pm 6 jul 2018. Berlepas kul 12.00 pm… Read more »

Nana

Salam Kalau nak sewa kereta pada 26 Apr, utk 6 org, sewa 5-6 jam saja, ambil/hantar di Jetty Star Cruise,… Read more »

Arif Azizan

Salam Admin, Mohon provide price untuk sewa Bezza/Attrage atau apa apa Sedan bagi tarikh: ETA: 21/07/2018 @ 0800 AM ETD:… Read more »