Senarai Kereta Sewa Langkawi 2019 – Murah

Kereta Sewa Langkawi 2019 – Murah dan Mudah. Kalau bercuti ke Langkawi, semestinya kereta amat diperlukan untuk kemudahan perjalanan percutian kita.

Banyak tawaran Sewa Kereta kat Langkawi; Dari kereta Axia, Myvi, Saga FLX, Iriz, Nissan Urvan (Van), sehinggalah sebesar-besar bas. Bas ni kereta ke? haha boleh la asal boleh naik dikira kereta la. 😛

Masa mencemburui? Nak tengok senarai harga kereta sewa jer? Terus KLIK DI SINI

Kereta paling murah, sudah tentu Axia / Myvi la, sesuai dengan CC nye. Kalau pergi berempat bercuti di Langkawi, kami sarankan korang ambil kereta Saga atau pon myvi 1.3 ke atas. Untuk jimat dan keselesaan pemanduan. Untuk yang berkumpulan, Nissan Urvan ataupun Grand Livina sesuai.

Banyak syarikat sewa kereta di Langkawi yang beri tawaran yang berpatutan dan mudah bicara nya. senang cite, deal mudah la. Siap boleh pickup dan hantar ke Airport Langkawi lagi.

Kereta Sewa Langkawi 2019

Ni salah satu syarikat menawarkan servis sewa kerata di Langkawi adalah:

FH SUCCESS MANAGEMENT, LANGKAWI
Phone: 013-7478059 Atau 019-4342324
CODE: CarLangkawi <– Sila beritahu code ni untuk dapatkan diskaun dari kami.
.
Untuk whatapps, anda boleh klik button di bawah tanpa menyimpan nombor sebagai contact. Lebih mudah dan cepat. 🙂

Whatsapp

Copy dan bagi kat whatsapp:
Tarikh/masa pergi: 1 Jan 2019 @ 5PM
Tarikh/masa pulang: 3 Jan 2019 @ 3PM
Model Kereta: Vios (5 pax)

Jika artikel ini membantu korang, bagi la 5 star rating. Terima Kasih! 🙂

Senarai Kereta Sewa Langkawi 2019 – Murah
4.6 (91.09%) 303 votes

Jika anda menggunakan telefon, anda perlu Swipe kiri kanan untuk melihat harga.

Model Kereta (Auto)
Harga
NormalHigh / Peak
Motor Skuter Yamaha Avantiz RM 35RM 50
Axia (4 pax)RM 70RM 100
Axia (4 pax)RM 70RM 100
Myvi (4 pax)RM 70RM 100
Vios (5 pax)RM 80RM 120
City (5 pax)RM 80RM 120
Sentra (5 pax)RM 80RM 120
Latio (5 pax)RM 80RM 120
Almera (5 pax)RM 90RM 130
Grand Livina (6 pax)RM 100RM 180
Toyota Rush (6 pax)RM 100RM 180
Serena (7 pax)RM 120RM 250
Toyata Innova (8 pax)RM 120RM 250
Nissan Urvan (12 pax)RM 150RM 300
Tarikh Peak Season Langkawi
23 Nov 2018 – 1 Jan 2019
18 – 21 Jan 2019
1 – 6 Feb 2019
22 – 30 Mac 2019 !! SUPER PEAK
🛩🛩✈✈✈✈✈🛩🛩🛩🛩🛩
SENARAI HARGA UNTUK LIMA 2019
✈🚀🛩🚁⛴🛳

🛵 Motor Skuter Yamaha Avantiz RM65
🚗 Viva RM130
🚕 Axia/Myvi RM150
🚙 Vios/Sentra/Latio RM180
🚘 Almera RM200
🚌 Livina/Rush RM250
🚐 Innova/Serena RM350
🚐 Urvan RM500

1 -5 Mei 2019
18 Mei – 9 Jun 2019
9 – 17 Ogos 2019
30 Ogos – 2 Sep 2019
14 – 16 Sep 2019
26 – 28 Nov 2019
22 Nov 2019 – 1 Jan 2020

Kereta Sewa Langkawi 2017

Bawa kereta ke Langkawi? Boleh ke? Bolehhh! kalau-kalau anda nak bawa kenderaan sendiri ke Langkawi, ye anda boleh berbuat demikian dengan menempah perkhidmatan bawa kereta ini secara online.

Bagamaimana caranya? Senang saje, anda boleh baca cara-cara bawa kereta ke Langkawi di sini: Cara Bawa Kereta ke Langkawi.

Kereta sewa dah ada, pakej jalan-jalan langkawi dah ada? kalau belum ada lagi boleh tengok di sini. Pakej Langkawi @ Pakej Island Hoping @ Pakej Mangrove Kilim Tour

Ke Langkawi, perlu ilmu juga, untuk rasai sendiri pengalaman ke Langkawi, anda boleh baca pengalaman Fiey di Langkawi selama 3 Hari 2 Malam, anda boleh baca di sini: Trip Bajet Student ke Langkawi

Tempat-tempat wajib pergi di Langkawi:
  1. Dataran Lang
  2. Langkawi Cable Car
  3. Pantai Cenang
  4. Nak tau lagi, Klik Di Sini

Selamat Bercuti! Kereta Sewa Langkawi rm50

—————————

BACA INI JUGA:
  1. Parking Murah di KLIA / KLIA2
  2. Harga Kereta Perodua Axia

—————————

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

208 Komen di “Senarai Kereta Sewa Langkawi 2019 – Murah”

  1. Salam Sejahtera dan Assalamualaikum.

    Saya ingin mendapatkan sebut harga bagi kenderaan pada 1-13 Ogos 2017 untuk 8 orang (seorang warga emas dan bayi). Sila berikan sebut harga bagi pilihan pemandu dan tiada pemandu.

    Saya juga ingin tahu jika terdapat khidmat jadual perjalanan disediakan. Jika ada, harap Encik/ Puan dapat sertakan sebagai rujukan kami.

    Sekian Terima Kasih,

    Syazana

    1. Wassalam, tambahan RM250 / 8 jam, utk tambahan pemandu. Contohnya, jika ambil innova, RM 120 + RM 250 = RM 370.
      Untuk details, boleh terus whatsapp di nombor: 013-7478059

      Terima kasih.

  2. Salam.

    Saya berminat dengan Pakej 5 Langkawi.
    ETA : 28/09/2017 @ 2300hrs
    ETD : 01/10/2017 @ 1000hrs / 1200hrs

    Bole beri quotation dan ke email saya.

    Terima kasih.

    1. Wassalam,
      RM 645 Semuanya, untuk pengesahan booking sila bagi maklumat ini kat wasap:

      Pakej: Pakej 5
      ETA : 28/09/2017 @ 2300hrs
      ETD : 01/10/2017 @ 1000hrs / 1200hrs

      wasap: https://wasap.pakej.my/lgk

      Nanti team kami akan bagi cara bayaran yg cik boleh lakukan.

  3. Salam Sejahtera dan Assalamualaikum.

    Saya ingin mendapatkan Quotation sewa kenderaan pada 15-17 Ogos 2017 untuk 7 orang.
    Pickup and drop at jetty kuah. sila email quotation kpd sy ya.

    Sekian Terima Kasih,

  4. Assalamualaikum.
    saya nak tau total price utk kereta city, tarikh dari 3.2.2018 (830 am di airport) dan 5.2.2018 (4.00 pm di airport)..

  5. Salam

    Saya nk dapatkan sebut harga bagi kereta Axia dan Viva pada
    4.4.18 hingga
    6.4.18

    Sampai airport around 10am
    Pulang around 5pm

    Terima kasih

  6. Salam admin..sy ada wasap utk daptkn hrga bg detail dbwh:

    Tarikh/masa pergi: 5 mac 2018 @ 9am

    Tarikh/masa pulang: 7mac 2018 @ 3PM

    Model Kereta: Myvi auto (5 pax)

  7. Assalamualaikum..sy ingin bertanya sebut harga bagi tarikh 21. 3 .2018 – 23. 3. 2018 untuk 16 org (11 dewasa 5 kanak2).
    sekian terima kasih

    1. wslm,
      (Peak season – 72 jam) – kalau kurang, boleh murah lagi.
      Serana – RM 750
      Grand Livina – RM 540

      nak tahu harga tepat, boleh Copy dan bagi kat whatsapp:
      Tarikh/masa pergi: 1 Jan 2018 @ 5PM
      Tarikh/masa pulang: 3 Jan 2018 @ 3PM
      Model Kereta: Serana

      Whastsapp: https://wasap.pakej.my/lgkcarrental
      Tertakluk kepada kekosongan

      Terima kasih

  8. Salam, mohon sebut harga untuk 7 dewasa 2 kanak2 (umur 4&5 thn):
    25-Feb, 2pm arrival kat airport.
    28-Feb, 5pm (flight kul 7.20pm).

    Kalau amik Urvan, lesen biasa jer boleh kan?
    Time kasih byk2 ye 🙂

  9. Salam Encik, boleh bagi tau quote untuk:

    Tarikh/masa pergi: 29 March 2018 @ 8.30AM (Langkawi Airport)
    Tarikh/masa pulang: 30 March 2018 @ 8.30AM (Telaga / Kuah Jetty)

    Lepas tu,

    Tarikh/masa pergi: 31 March 2018 @ 1PM (Telaga / Kuah Jetty)
    Tarikh/masa pulang: 31 March 2018 @ 6.30PM (Langkawi Airport)

    Model Kereta: Vios / City (5 pax)

    Terima Kasih

    1. Ya sama, dikira satu hari.

      yang 31 Mar tu tak cukup 6 jam, tetapi lain-lain lokasi pickup/return. sebab tu dikira 1 hari juga.

      terima kasih

  10. As Salam..
    Blh bagi hrga sewa kereta :-
    26/4/2018 Arrive @ 6pm
    28/4/2018 Dept @ 6pm
    Model : Innova / grand liviva / seangkatan
    Still available
    Tq

  11. salam., Tarikh/masa pergi: 23 Mac 2018 @ 10.30 pagi
    Tarikh/masa pulang: 25 Mac 2018 @ 9.00 pagi
    Model Kereta: Avanza (6 pax)

  12. Salam Admin,
    Mohon harga utk di bawah
    Arrival: 29 April 2018 @ 9 AM
    Departure: 30 April 2018 @ 8 AM
    Model Kereta: Viva (2 pax)

  13. Salam sejahtera admin 😃 Saya ingin bertanya, kalau kereta viva available tak tarikh 20 April (Jumaat) hingga 22 April (Ahad). Saya jangkakan akan tiba pada jam 4 hingga 5 petang pada hari Jumaat tersebut. Berapa anggaran kesemua kos?

  14. Salam. Boleh beri anggaran harga untuk sewa 28/6/18(8.30pm) hingga 2/7/18(7.30am), pickup dan hantar di airport. Terima kasih.

    1. tapi saya tengok pada jadual peak season langkawi diatas tak ada pun tarikh hari raya (15-17 june 2018)

  15. Salam
    Kalau nak sewa kereta pada 26 Apr, utk 6 org, sewa 5-6 jam saja, ambil/hantar di Jetty Star Cruise, boleh ke? Berapa harga ya?

  16. Salam Admin,

    Mohon provide price untuk sewa Bezza/Attrage atau apa apa Sedan bagi tarikh:

    ETA: 21/07/2018 @ 0800 AM
    ETD: 23/07/2018 @ 1900 PM

    Pick Up di Camar Resort Langkawi, Drop Off di Langkawi Airport.

    Tq.

    1. Wslm,
      Total dikira 3 hari. Tapi kedua-dua kereta encik minta tu, kami tak ada.

      Ataupun boleh ambil kereta ni: Honda City / Toyota Vios.
      Harga RM240 untuk 3 hari sewa. (Low season)

      Untuk pengesahan, encik boleh terus wasap di sini: https://wasap.pakej.my/lgkcarrental
      tertakluk kekosangan semasa.

      Terima kasih

    1. Wslm, RM240 untuk 48 jam

      Untuk tempahan boleh wasap di sini: https:wasap.pakej.my/lgkcarrental

      Terima kasih

  17. Salam..kiraan sewa kereta mcm mana ye kira jam ke?? Sy nk sewa myvi 6/9/18 3pm sampai airport hingga 8/9/18 sahaja…adakah dikira jam atau hari?? Sbb slps 8hrbln sy masih dilangkawi cuma nk sewa sampai 8hrbln sahaja..

  18. Salam Sejahtera dan Assalamualaikum. Saya nak tanya sebut harga bagi kereta viva pada 12/09/2018 – 14/09/2018. Berapa kosnya?

    Sekian Terima Kasih,

  19. salam… nak tanya, kalau sewa kereta di langkawi hanya perlu bayar harga sewa kereta atau ada charge lain yang dikenakan ?

    tq.

  20. Salam. kalau kereta vios pada 07-09 Dis 2018, berapa quote ye..
    pakej untuk MANGROVE KILIM GEOFOREST PARK bagaimana yea saya nak buat tempahan…
    adakah bayaran yang dikenakan untuk 1 kepala atau bayaran untuk 1 bot..

    1. Salam..sy nk tye,utk tarikh ni klu ikot jadual yg tuan beri dkt atas sepatotnya tidak termasuk dalam peak period..atau mungkin sy tertinggal mn2 jadual yang terbaru..minta untuk pencerahan.

      Terima Kasih

  21. Salam Sejahtera, sewa kereta on 28/3/2019-1/4/2019 berapa ye? 1.4.209 tu mungkin kami hntr kereta on 9.00 am di airport langkawi. for viva.kami couple with 2 kids

  22. Salam sejahtera , saya nak sewa viva atau axia dari 6 Nov hingga 9 Nov 2018. Boleh tahu berapa harga nak bagaimana nak hubungi.
    Tq

  23. Assalam… saya nak tnya, harga tuk sewa axia dr 28feb – 03mac 19 , utk 4hari bpe ye kadar nya? adakah kereta sudah tersedia di jeti?

  24. Mohon tuan beri quote bg sewaan kereta utk 10 org pada 26-27 Jan 2019- Langkawi
    4 orang dewasa
    Whatapps ke 0192018985

  25. Saya nak sewa kereta dengan satu company ni, tapi takut pulak kalau syarikat ni dodgy scammer. macam mana nak pastikan kita sewa dengan syarikat yang baik dan selamat?

  26. aslmkm,
    nak sewa toyota innova pada tarikh 19-21 Jan, 2019 – drive sendiri (jumlah 7 org)
    (ambil dan serah di airport)
    boleh bagi kadar sewanya dan kalau ada diskaun.
    terima kasih

  27. Salam
    26.1.2019 12.00 tgh hari – 28.1.2019 12.00 tgh hari. Di jeti.
    6 org kereta apa yg sesuai. Dan hrga brapa ye?
    Klu pergi trus tnpa booking boleh call trus ke x?

  28. Saya nak sewa kereta Innova pada 1/3/2019 sehingga 3/3/2019 pandu sendiri. Tolong beri sebutharga secepat mungkin. Terima kasih.