Trip Ho Chi Min City @ Saigon Vietnam

Trip Ho Chi Min City @ Saigon Vietnam, semestinya menjadi satu destinasi percutian bagi rakyat Malaysia. Sambil bercuti di Ho Chi Min City (HCMC), boleh juga pergi untuk borong kain-kain, beg, tudung neelofar dan juga kasut.

Pendekan cerita, kat sana memang best, bak kata orang, HCMC ni memang terkenal sebagai tempat syurga beli belah bagi kaum wanita. Apa yang menarik kat sana, kain-kain kat sana sangat berkualiti dan amat murah!

Kain-kain pasang sememangnya murah di HCMC. Tak cukup dengan kain pasang, banyak lagi barang-barang lain yang murah, contohnya, baju kanak-kanak, kasut, telekung, bag deuter, dan semua barang hiking.

Aktiviti lain yang boleh di lakukan di HCMC?

🔘 Pergi ke Sg Mekong, Naik kuda, cuba madu kelulut, beli beg kulit, dll.
🔘 Cuba makanan sana ( Makan sup pagi-pagi buta )
🔘 Cuba minum air kopi vietnam (Kopi O Ais)
🔘 Pusing-pusing bandar Ben Than,
🔘 Pergi Saigon Pink Square (Beli baju kanak-kanak dll)

Trip Ho Chi Min City
Sekitar Ben Thanh
Tentatif Lengkap 4 Hari 3 Malam, Trip Ho Chi Min City @ Saigon
Day 1: KETIBAAN

  • Flight dari KUL ke Ho Chi Min City
  • Sampai dan tunggu tour guide dating pickup
  • Singgah shopping di gudang baju muslimah dengan harga paling murah dan pilihan menarik
  • Check In Kim Huong Hotel, solat dan menikmati hidangan makanan tengahari di Restoren Halal Aysyah
  • Shopping di Saigon Square
  • Kembali ke hotel
  • Makan malam menu set di Restauran Halal Osman
  • Bebas. Boleh membeli belah di Night Market, Ben Tanh Market
Day 2: SUNGAI MEKONG TRIP

  • Sarapan pagi hotel – Halal food
  • Menaiki bot ke Pulau Mata Kucing
  • Lawatan perternakan lebah madu
  • Lawatan ke perusahaan coconut candy, produk berasas kelapa dan produk lain
  • Menikmat buah buahan sambil dihiburkan dengan lagu lagu tradisional
  • Menyusur dengan menaiki sampan di anak Sg.Mekong sepanjang 2 KM
  • Menaiki kereta kuda melalui penempatan penduduk pulau
  • Menaiki bot pulang semula ke jeti Mytho City
  • Menikmati hidangan makanan tengahari dan solat Zuhur – di Restauran Amin Halal
  • Perjalanan ke Ho Chi Minh City semula. Singgah di gudang kain dan pakaian yang menawarkan harga istimewa dan berpatutan.
  • Singgah tampat makanan kuah kering dan bercuba tea hati jeratai
  • Sampai di hotel.
  • Menikmati hidangan makan malam di restauran Amin halal Dan anda bebas. Boleh membeli belah di Night Market, Ben Tanh Market
Day 3: MEMBELI BELAH DAN BORONG

  • Sarapan Pagi
  • Membeli Belah di China Town
  • Shopping di Hard Rock Café
  • Makan Tengahari, Solat
  • Shopping di Ben thay
  • Shopping di sekitar hotel
  • Makan malam dan bebas
Day 4:- Sarapan Pagi, Check Out, Hantar ke Airport

  • Bertolak ke Malaysia
Trip Ho Chi Min City  dengan AirAsia

Sekarang, mudah je nak pergi ke HCMC ni, tambah-tambah lagi ada penerbangan AirAsia, dalam lingkungan RM 300 dah dapat tiket penerbangan pergi balik dari KUL ke HCMC @SGN. Tiket AirAsia yang amat murah ini, memang tidak dinafikan kenapa ramai rakyat Malaysia di bandar HCMC. Boleh dikatakan, setiap hari minggu penuh je rakyat Malaysia kat sana.

Pengangkutan semasa berada di HCMC?

Naik jer teksi. murah! Pastikan teksi bermeter. Nak lagi murah naik bas. Jimat kaw-kaw. Nak lagi jimat, jalan kaki jer kat ben tahn. Ni kedekut dah ni. LOLOLOLO.

Tarikh dah ada, tiket dah book, apa kata ambil tour pakej dengan kami, semua dah termasuk spt:

– Hotel yang selesa
– Tour Guide – English / Melayu / Indonesian
– Tiket Lawatan
– Makan (Halal & Seafood) di Restoran yang di beritahu dalam tentatif
– Air Mineral di Bus (2 Botol/pax/hari)

 

Trip Ho Chi Min City @ Saigon Vietnam
5 (100%) 1 vote

Komen

Be the First to Comment!

Notify of