Harga Sewa Bas Persiaran 2022

Harga Sewa Bas Persiaran 2022 | Zaman sekarang semua dah senang, hujung jari sahaja. Nak sewa bas, cari je dekat google, semua ada.

Dah tak perlu lagi pergi ke dua tiga kedai untuk buat survey harga sewa bas, whatsapp je terus dapat harga sewa bas persiaran yang kita nak tu. Lebih mudah dan efisen!

Jenis Bas Persiaran

Sebelum itu, kami kongsi serba sedikit berkenaan jenis bas.

Harga Bas Persiaran
Sumber Gambar: Scania Malaysia

Banyak jenis bas persiaran yang ada di Malaysia. Ada setingkat ada yang dua tingkat. Begitu juga dengan tempat duduk, dari 30 hinggalah 60 tempat duduk. Boleh pilih yang mana bersesuaian dengan group anda.

Bas yang kecil iaitu dengan 30 tempat duduk, sesuai untuk detinasi dekat sahaja. Manakala 44 & 60 tempat duduk boleh untuk perjalanan yang jauh.

Berkenaan Brand dan model memang banyak. Antara brand popular di Malaysia adalah dari Scania, Mercedes.

Hakikatnya, brand bas tak penting sangat, yang paling penting adalah keselesaan. Tambah-tambah lagi, perjalanan yang mengambil masa yang lama. Mesti nak yang empuk je kan. 😛

Dah tahu serba sedikit tentang bas, jom kita tengok harga bas pula.

Berapa Harga Sewa Bas Persiaran?

Dalam artikel ini, kami bagi harga secara destinasi rawak sahaja. Nak tahu harga sewa bas setepatnya, boleh tanya kami di whatsapp.

Nota:
1. Harga adalah untuk dua hala.
2. Ada caj tambahan jika lokasi ambil dan hantar adalah berbeza
3. Harga dipaparkan adalah harga permulaan sahaja.
4. Harga tak termasuk penginapan pemandu. Jika bermalam

  • Harga Anggaran, mungkin berbeza mengikut lokasi tepat
  • Harga untuk bas 44 tempat duduk
Destinasi Harga (RM)
KL-Seremban 1,200
KL-Genting Highland 1,500
KL-Melaka 1,500
KL-Ipoh 1,800
KL-Cameron Highland 1,800
KL-Kuantan 2,300
KL-Penang 3,500
KL-Kuala Terengganu 3,500
KL-Johor Bharu 3,800
KL-Alor Setar 3,800
KL-Kota Bharu 3,800
KL-Perlis 3,900

Harga Bas ke Jeti

Destinasi Harga (RM)
KL-Jeti Mersing 3,200
KL-Jeti Royal Belum 3,500
KL-Jeti Tasik Kenyir 3,500
KL-Jeti Marang 3,500
KL-Jeti Merang 3,600
KL-Jeti Kuala Kedah 3,800
KL-Jeti Kuala Besut 3,800
KL-Jeti Kuala Perlis 3,900

Harga di atas adalah harga permulaan dan anggaran sahaja. Untuk harga tepat mengikut destinasi anda, boleh wasap terlebih dahulu.

WHATSAPP

 

Survey – kalau bas persiaran ada tempahan online, anda akan tempah dan bayar online tak ?
Respon anda amat dihargai. Terima kasih 🙂

Ya, OK je Maaf, Tak kot

 

Harga Sewa Bas Sudah Termasuk Insurance?

Harga sewa persiaran sudah termasuk insurance perjalanan.

Perlu Tambah Tour Guide?

Ya dan Tidak. Jika sewa semata-mata pickup dan drop, jawapanya TIDAK. Jika perlu tour agent sepanjang perjalanan, jawapan di YA. Tambahan harga adalah bermula RM200 sehari untuk minimum seorang Tour Guide.

Ada Soalan Lain Berkenaan Sewa Bas Persiaran?

Jika ada soalan, boleh wasap kami. Kami sedia memantu anda.

WHATSAPP

Lain-lain

  1. Jalan-jalan di Kota Bharu
  2. Airport Kuala Terengganu ke Jeti Besut

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

26 Komen di “Harga Sewa Bas Persiaran 2022”

  1. Depart date: 1 Oct 2022
    Time: 7.30am
    Depart: Sek 15 Shah Alam
    Arrival: Legoland JB

    Total ppl: 40
    Trip types: 2 ways tour

    Return date: 2 Oct 2022
    Time: 5pm
    Depart from: JB
    Arrive at : Sek 15 Shah Alam

  2. Mintak sebut harga untuk bas persiaran di bawah:

    Depart:-
    Date: 8th Oct 2022
    Time: 5am
    From: Kampung Parit Baru, 86400, Parit Raja, Batu Pahat, Johor
    To: Felda Bukit Sagu 1, 26130, Kuantan, Pahang
    Total People: 40
    Trip : 2 ways

    Return
    Date: 8th Oct 2022
    Time: 4pm
    From: Felda Bukit Sagu 1, 26130, Kuantan, Pahang
    To: Kampung Parit Baru, 86400, Parit Raja, Batu Pahat, Johor

    Please let me know the quotation. TQ

  3. Depart date: 5 Nov 2022
    Time: 8am-5pm
    Depart & Return: University of Malaya, KL to Taman Rimba Bukit Kerinchi
    Total ppl: 80
    Trip types: 2 ways tour

    Hi, pls let me know the quotation, thanks.