Harga Sewa Bas Persiaran 2020

Harga Sewa Bas Persiaran 2020 | Zaman sekarang semua dah senang, hujung jari sahaja. Nak sewa bas, cari je dekat google, semua ada.

Dah tak perlu lagi pergi ke dua tiga kedai untuk buat survey harga sewa bas, whatsapp je terus dapat harga sewa bas persiaran yang kita nak tu. Lebih mudah dan efisen!

Jenis Bas Persiaran

Sebelum itu, kami kongsi serba sedikit berkenaan jenis bas.

Harga Bas Persiaran
Sumber Gambar: Scania Malaysia

Banyak jenis bas persiaran yang ada di Malaysia. Ada setingkat ada yang dua tingkat. Begitu juga dengan tempat duduk, dari 30 hinggalah 60 tempat duduk. Boleh pilih yang mana bersesuaian dengan group anda.

Bas yang kecil iaitu dengan 30 tempat duduk, sesuai untuk detinasi dekat sahaja. Manakala 44 & 60 tempat duduk boleh untuk perjalanan yang jauh.

Berkenaan Brand dan model memang banyak. Antara brand popular di Malaysia adalah dari Scania, Mercedes.

Hakikatnya, brand bas tak penting sangat, yang paling penting adalah keselesaan. Tambah-tambah lagi, perjalanan yang mengambil masa yang lama. Mesti nak yang empuk je kan. 😛

Dah tahu serba sedikit tentang bas, jom kita tengok harga bas pula.

Berapa Harga Sewa Bas Persiaran?

Dalam artikel ini, kami bagi harga secara destinasi rawak sahaja. Nak tahu harga sewa bas setepatnya, boleh tanya kami di whatsapp.

Nota:
1. Harga adalah untuk dua hala.
2. Ada caj tambahan jika lokasi ambil dan hantar adalah berbeza
3. Harga dipaparkan adalah harga permulaan sahaja.
4. Harga tak termasuk penginapan pemandu. Jika bermalam
5. Destinasi KL bermaksud termasuk kawasan sekitar di Selangor. Contohnya, Shah Alam di kira destinasi KL juga.

DestinasiTempat Duduk
304460
KL-Genting100015002100
KL-Janda Baik100015002100
KL-Seremban130016002300
KL-Ipoh150018002500
KL-Melaka150018002500
KL-Kuantan33004300
KL-Terengganu35004500
KL-Penang35004500
KL-Johor Bharu35004500
KL-Kota Bharu38004800

Harga di atas adalah harga permulaan dan anggaran sahaja. Untuk harga tepat mengikut destinasi anda, boleh wasap terlebih dahulu.

WHATSAPP

Harga Sewa Bas Sudah Termasuk Insurance?

Harga sewa belum lagi termasuk insurance perjalanan. Jika ingin tambah insurance perjalanan harga kasar adalah RM28 seorang.

Maaf sebab harga insurance tidak tetap. Berbeza mengikut destinasi pilihan dan juga peringkat umur. Nak tahu harga tepat perlu wasap kami juga. 

Perlu Tambah Tour Guide?

Ya dan Tidak. Jika sewa semata-mata pickup dan drop, jawapanya TIDAK. Jika perlu tour agent sepanjang perjalanan, jawapan di YA. Tambahan harga adalah bermula RM200 sehari untuk minimum seorang Tour Guide.

Ada Soalan Lain Berkenaan Sewa Bas Persiaran?

Jika ada soalan, boleh wasap kami. Kami sedia memantu anda.

WHATSAPP

Lain-lain

Jalan-jalan di Kota Bharu

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *