Muzium 3D Tarikan Terbaru Langkawi

Muzium 3D merupakan tarikan terbaru di Langkawi. Lokasi muzium ini terletak di Oriental Village, Pantai Kok iaitu lebih kurang 20 minit perjalanan dari Lapangan Terbang Antarabangsa Langkawi. Tarikan unik ini terletak bersebelahan dengan Kereta Kabel Langkawi.

Cari pakej langkawi murah-murah boleh lihat di sini, Pakej Langkawi

Muzium 3D Langkawi

Informasi

Seni Langkawi di Muzium Paradise 3D ini dinobatkan sebagai Muzium Seni 3D yang terbesar di Malaysia dan kedua terbesar di dunia, mempunyai lebih daripada 200 karya seni yang mengagumkan yang kelihatan hampir seperti hidup apabila bergambar.

Sebuah bangunan tiga tingkat dengan ruang pameran yang meliputi 2,000 meter persegi, Art Langkawi di Muzium Paradise 3D dibahagikan kepada sembilan zon interaktif.

Waktu Operasi: Setiap Hari 9:00-18:00

Lokasi Muzium 3D Art Langkawi

Oriental Village, Burau Bay, Langkawi

Harga Tiket Muzium 3D Langkawi

Senarai harga dibawah adalah mengikut harga semasa pada 24 Feb 2016, untuk harga terkini anda boleh lihat di website Art in Paraside

Peringkat Umur Harga
Kanak-kanak (3 hingga 12 tahun) RM20
Dewasa (13 Tahun ke atas) RM30

Lokasi: Oriental Village, Burau Bay, Langkawi
Tel: +6013 491 1124
Website: Art in Paraside

Sembilan (9) Zon di Muzium 3D Langkawi

1. Ilusi Optik

Zon Ilusi Optik mengandungi pameran yang direka khas untuk mengaburi mata bila dilihat pada suatu sudut. Di sini, pengunjung akan dapat alami bagaimana imej boleh dimanipulasi untuk mencipta suatu ilusiĀ  yang boleh dipercayai.

2. Akuatik

Meneroka keajaiban laut dalam tanpa dibasahi air? Zon Akuatik penuh dengan kehidupan marin dan seni aquascape ini adalah jawapannya.

3. Safari

Sama ada anda ingin bersantai dengan beruang atau melarikan diri dari hipo yang mengamuk, di Zon Safari, anda boleh merasai lebih dekat dengan pelbagai haiwan esotik dan juga haiwan liar.

4. Zon Interaktif 1

Pameran Zon Interaktif ini berkait rapat dengan tema daripada fiksyen sains sejarah purba. Tanpa anda, karya seni ini tidak lengkap dan kelihatan hidup, jadi jom mula bergambar dan menjadi seorang yang kreatif!

5. Klasik

Langkah ke dalam replika Seni Klasik dari orang-orang seperti Monet, Vincent Van Gogh, Gustav Klimt dan Leonardo Da Vinci. Jadilah sebahagian daripada karya-karya bersama-sama orang yang ternama dalam sejarah.

6. Fantasi

Keluar dari realiti, dan rasai impian anda dalam Zon Fantasi. Terbang seperti burung, dan terapung di antara galaksi.

7. Dewan Utama

Dewan Utama adalah zon terbesar di muzium 3D dan tarikan utama seni-seni. Meneroka seluruh dunia – dari Mesir Purba kepada zaman pertengahan Eropah.

8. Zon Malaysia

Terdapat pelbagai Cara hidup dan budaya rakyat Malaysia. Zon ini mengisahkan warisan kita dari satu generasi ke satu generasi.

9. Zon Interaktif 2

Ini adalah zon terakhir yang perlu anda lalui sebelum keluar dari Muzium 3D ini. Memaparkan yang imej yang suka bermain dan gambaran luar batasan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *